Fluoride

Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheden fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen voorkomen. Daarom is fluoride belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit.

Fluoridetandpasta
U kunt fluoride op verschillende manieren gebruiken. Een extra poetsbeurt met fluoridehoudende tandpasta is de meest eenvoudige wijze waarop u extra fluoride kunt gebruiken.

Fluoridevloeistof
Wanneer iemand extra risico loopt om gaatjes te krijgen kan de jeugdtandverzorgster het gebruik van fluoridevloeistof adviseren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij beugeldragers. Soms spoelen kinderen op scholen met fluoride. Dat is niet voor alle leerlingen nodig, maar het kan ook geen kwaad.

Fluoridebehandeling
Om het gebit van uw kind te beschermen tegen zuuraanvallen van bacteriën, is het gebruikelijk dat de jeugdtandverzorgster een preventieve fluoridebehandeling toepast. Gebruik extra fluoride alleen in overleg met de jeugdtandverzorgster.

Meer informatie
Voor meer informatie verwijzen we u naar de informatiefolder 'Fluoride' 
van het Ivoren Kruis en de website allesoverhetgebit.nl. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om de jeugdtandverzorgster vragen te stellen tijdens uw bezoek aan de praktijk.